Adana Gezi Rehberi

Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, insanlara birçok tarihi ve kültürel alan sunarak insanlara keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor. Her yıl yapılan onlarca kazının yanı sıra doğal güzelliklerini de içinde barındıran bu kent için Adana gezi rehberi hazırladık.

Adana’da Gezilecek Yerler

Büyük Saat

32 metre yüksekliğinde bulunan Adana Büyük Saat, herkesin görmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Toplam 32 metre yüksekliğinde bulunan saat, oldukça dikkat çekici bir yerdir. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu yer Seyhan ilçesinde bulunmaktadır. Zaman içinde hasar gören bu saat, cumhuriyet ilan edildikten sonra onarım geçirmiştir. İki adet merdiveni bulunan Büyük Saat, altlı ve üstlü bir şekilde yapılmıştır. Bu sayede hem aşağı hem yukarıya doğru gidebiliyorsunuz. Bir Osmanlı paşası olan Ziya Paşa’nın öncülüğünde yapılan bu saat, Adana ilini tüm dünyaya tanıtmak için gayet başarılı bir adım sayılmaktadır. Yurt dışından getirilen malzemelerle daha da dayanıklı hale getirilen bu saat, birçok depreme dayanıklı hale getirilmiştir. Adana gezi rehberinizde bulunması gereken bu yeri kaçırmayınız.

Adana Bebekli Kilise

Katolik kilisesi olarak yapılan Adana Bebekli Kilise, görülmesi gereken yerlerdendir. Üzerinde bulunan Meryem ana heykeliyle ziyaretçilerine oldukça hoş anlar yaşatan bu kilise dini inanç bakımından da oldukça önemlidir. Hatta inanç turizmi açısından da ülkemize önemli katkılar yapmıştır. Adı ise Meryem Ana Heykeli’nin sanki bir bebeği gökten indiriyormuşçasına pozisyon almasından gelmiştir. Adanalılarında oldukça saygı gösterdiği bu kilise gezilecek yerler arasında sizleri bekliyor. Kültürel ve tarihi bir gezi yapmak isteyenlerin uğrak noktası olarak ziyaretçilerini çekmektedir. Haftada üç gün olarak açık bulunan kilisede Türkçe ayinlerde yapılmaktadır.

Sinema Müzesi

Her yıl binlerce insanın uğrak noktası olan Adana Sinema Müzesi, kentte bulunan eski evlerin onarımıyla oluşturulmuştur. Film festivaliyle birlikte açılışını yapan müzede birçok Yeşilçam sanatçısının balmumu heykelini görebilirsiniz. Oldukça güzel benzetilen bu heykeller ile fotoğraflar çekerek güzel bir anı oluşturabilirsiniz. Müzede birçok sanatçıya ait bilgiler ve eşyalar bularak dönemin sinema çekimi için yaşadığı zorlukları görebilirsiniz. Müzeye bir adette kütüphane yapılmıştır. Böylece kültürel açıdan insanlara gayet güzel hizmet vermektedir.

Taş Köprü

2000 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Taş Köprü, insan eliyle yapılmış en büyük köprülerden biridir. Birçok döneme şahitlik yapmış olan bu köprü, insanlara zaman içinde fayda sağlayarak ticaretin gelişmesini sağlamıştır. Geçirdiği onarımlar ve bakımlar nedeniyle geçmişte trafiğe kapatılan bu köprü, 310 metrelik uzunluğuyla ziyaretçilerini şaşırtmaktadır. Üzerinde bulunan kabartmalar ve mermer taşıyla yapılan Taş Köprü, Adana gezi rehberinizde bulunması gereken yerlerdendir. Ayrıca 3 metre genişliğinde olan köprünün ortasında zaman içinde bir dinlenme yeri olmasına rağmen sonrasında yıkılmıştır. M.S 120 yıllarında yapıldığı düşünülen köprünün ayrıca bir de kitabesi vardır. Bu kitabede Adana arkeoloji müzesinde sergilenmektedir.

Ulu Cami

Adana gezi rehberinize almanız gereken yerlerden biri olan Ulu Cami, insanlara sağladığı ibadet imkanı ve tarihi dokusuyla oldukça önemli mekanlarımızdandır. 1541 yılında ibadete açılan cami Osmanlı dönemi mimari dokusuyla tarih severleri duygulandıran bir yapıya sahiptir. Adana her mevsim sıcak olması nedeniyle Osmanlı döneminde avlusu ibadet sayısını arttırmak için genişletilmiştir. Çini çalışmaları ve dış duvarlardaki renkli mermerlerde Osmanlı sanat anlayışının ne kadar hoş olduğunu bize kanıtlıyor. Hatta dedikodulara göre Adana’da bulunan diğer camilerinden Ulu Cami’den ilham alındığı söylenir.

Etnografya Müzesi

1924 yılında müzeye çevrilen bu bina önceden kilise olarak kullanılıyordu. Adana yöresi tarafından sıkça ziyaret edilen bu müze Adana gezi rehberinizde bulunması gereken yerlerden biridir. Yapılan kazıların oldukça fazla olması ve kazılardan zengin eserlerin çıkarılmasıyla, bunları taşıyamayacak hale gelen müze onarılarak genişletilmiştir. Mezar taşları, el dokumaları, kilimler gibi günlük hayatta çoğu zaman kullanılan tarihi eserleri sergileyen müze görülmesi gereken yerlerdendir. Müzede şark odasında bulunan bir adet geleneklere göre giyinmiş Türkmen kızı da müzeyi daha çekici hale getirmektedir.

Sabancı Merkez Camisi

Adana gezi rehberinize katmanız gereken yerlerden olan Sabancı Merkez Cami, 1998 yılında yapılarak ibadete açılmıştır. Şehrin sembolü olan bu cami neredeyse Türkiye’deki tüm camilerden daha büyüktür. Mimarisi ve işlemeleriyle turistlerin de dikkati çeken bu cami, ülkemize ekonomik olarak da katkı sağlamaktadır. Toplamda 28 bin kişiye ibadet imkanı sunan caminin ders odası, imam odası ve sohbet odaları da bulunmasından dolayı farklı bir tasarıma sahip olmuştur.