Sülük Tedavisi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Sülük Tedavisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Sülüğün Yapısını Tanıyalım, Emme İşlemi Bittiğinde Sülük Düşmeye Yakın Kestiği Deriyi Onarmak İçin Ne Yapar?

Sülük İnsan Vücudunu Kendisi Mi Bırakmalı Yoksa Biz Bırakmaya Zorlamalı mıyız? Hangi Sülükler Vücudumuzun Neresinde kullanılmalıdır?

Sülük En İyi Hangi Vakitler de Tutturulmalı? Takılan Sülük Sayısı Yaşa ve Liloya Göre Değişiklik Gösterir mi?

Sülük tedavisinde kullandığımız sülükler karaciğerimizle birebir aynı hücre yapısına sahiptir. Otuz beşe yakın beyni, 270 civarında dişleri ve ağızlarında ise üçgen bıçakları bulunmaktadır. Vücudunda hiç kemik, kıkırdak bulunmamaktadır.

Sülük Kalbimizden Müsaade İsteyen En Zarif Hekim

Sülüğün Yapısını Tanıyalım

Gözleri görmeyen bu canlılar kısa bir süre içerisinde tuttuğu vücudun tomografisini, emar, ultrasonunu, kan tahlilini yapacak potansiyele sahiptir.

Bu sayede kişinin maddi ve ruhsal hastalıklarına uygun her biri tedavi edici özelliğe sahip olan yaklaşık 118 adet enzimlerini, yavaş bir şekilde vücuda verir.

Sülükten ne kadar korkulursa yada tiksinti oluşursa, tuttuğu andan 5-10 dakika sonra vücutta salgılanan enzimlerle kaslarda sakinleşme ve rahatlama görülür.

Sülük derimize dokunur dokunmaz kalpten müsaade ister. Bu işlem 3 ile 13 saniye gibi bir süre içinde gerçekleşir ve eğer kalp müsaade ederse sülük emme işlemine salgı vererek başlar.

Bundan sonra her kesim ve salgıda artık beynimiz ile iletişim içerisinde olur. Kılcal damarlarımıza kadar ulaşarak oradaki tüm katı toksinleri salgıladığı kimyasal asitlerle sulandırarak emmeye başlar.

Emme İşlemi Bittiğinde Sülük Düşmeye Yakın Kestiği Deriyi Onarmak İçin Ne Yapar?

Antibiyotik- Antialerjik- Antioksidan gibi deriyi onarıcı salgıları kestiği yere bırakarak işini bitirmiş olur.

Doyup da bırakmaya yakın bıraktığı bu onarıcı enzimler sayesinde, hücreler, kalp ve beynimiz memnun kalır.

Bu neden ile Sülükle doğru tanışan ve doğru kurallarına uygun kullanırsa uygulayan asla onu bırakmaz.

Sülük İnsan Vücudunu Kendisi mi Bırakmalı Yoksa Biz Bırakmaya zorlamalı mıyız?

Sülükler, kanı emdikten sonra kendi kendine bırakırlar. Fakat, bazıları erken düştüğü halde bazıları da uykuya dalarak geç bıraka bilir. Böyle durumlar da sülükler parmaklarımız ile hafifçe okşanarak ve sevilerek uyandırmalıyız.

Kesinlikle yapmamanız gereken onu kendiniz yanan sigara ya da üzerine tuz gibi madde serperek veya elle çekerek düşmeye zorlama ya kalkmayın. Yapacağımız en kötü hareket budur.

Çünkü o acı ile sülük kusar bilir bu istenmeyen bir durumdur. Elle çekildiğinde ise, dişleri koparak yaranın içinde kalabilir. Doktorunuz, sülüğün dişlerini çıkarta bilir.

Eğer sülük emerken doymadan önce kendi isteği ile düşerse, onu sakın yeniden düştüğü yere tutturmaya kalkmayın sağlıklı bir sülük emme işlemini bitirmeden düşmez.

Hangi sülükler vücudumuzun neresinde kullanılmalıdır?
Kullanacağımız sülüklerin boydan orta boy (1-2 gr. ) olmalıdır.

Daha büyük olanların ısırığı büyük olur ve büyük sülüklerin enzimleri daha azdır. Vücudumuzun ince olan yerlerinde, göz çevresi, el üstü, diş damağı, burun gibi yerlerde 0,5-1 gr. sülükler kullanmalıyız.

Sülük En İyi Hangi Vakitler de Takılmalı?

Sülüğü tutturacağımız ortamın sıcaklığı, insanı üşütmeyecek sıcaklıkta olmalıdır. Sülük tedavisi gören kişide bunu hisseder ve hastanın kan dolaşım hızı azaldığından dolayı da rahat bir şekilde emme işlemi gerçekleşemez.

Sülüğün en iyi tutturulma zamanı sabah saatlerinden başlayarak öğlen vaktine kadardır. Sülüklerin bu saatler en iştahlı zamanlarıdır ki, bu sülük tedavisi alan hasta için de en uygun zaman dilimidir.

Çünkü sülüklerin emme süresi otuz dakika ile iki saat arasında değişir. Bundan sonraki zaman ise kan akma zamanıdır.

Takılan Sülük Sayısı Yaşa ve Kiloya Göre Değişiklik Gösterir mi?

Bir hastaya, hastalığının çeşidine ve derecesine göre sülük takılmalıdır. Ancak vurulan sülük sayısı yaş ve kiloya bağlı olarak değişir.

1. 18 – 25 yaşlarında ki kişilere en çok  8 tane sülük takılır.

2. Yaşı 25′ten büyük ve kilosu 65 – doksan kg. arasında olanlara en fazla 10 tane sülük, kilo alarak daha ağırsa l2 taneye sülüğe kadar sülük takılabilir. Sülük tedavisine başlamadan önce sülüğü tutturacağımız vücudumuzun bölgesi temiz su ile iyice yıkanmalı sonra sülük takılmalı.

Sülük Tedavisinde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

Hepatit türü bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimalini göz önünde bulun durarak doğada yetişmiş sülükleri değil, laboratuvar ortamında yetiştirilen ve Bakanlık tarafından onaylı sülükleri kullanmalıyız.

Hastalık bulaşma riskine karşı, kullanılacak olan sülük daha önce hiç kullanılmış olmamalı sadece tek seferlik kullanılmalıdır.

Hamile bayanlar ve çocuk emziren bayanlar, sülük tedavisinden bu zaman zarfında kullanamazlar.

Ağır diyaliz hastalarına da sülük tedavisi uygun değildir.

15 yaşını doldurmamış küçük çocuklarda da sülük önerilmez.

sülük tedavisi faydaları