Zayıflayamama Nedenleri – Neden Zayıflayamıyorum

Neden Zayıflayamıyorum

Su içsem yarıyor, Az yiyorum ama yinede zayıflayamıyorum gibi cümleleri çevremizde duyarız. Bunların nedenleri ise gerektiği gibi bazı şeyleri tam yerine getirmiyoruz veya da bedenimizde yolunda gitmeyen bazı sorunlar var. Bu nedenleri çözmeden maalesef zayıflayamazsınız.

Zayıflayamama Sebepleri

Kahvaltı Yapmamak

Yapılan araştırmada düzenli kahvaltı yapanların, kahvaltı yapmayanlara oranla 6 kilo daha fazla verdikleri ortaya çıkmıştır.  Kahvaltı yapmanın insülin direncinin kırıldığını, kolesterolun düşündüğünü ve fiziksel aktiviteleri artması gibi olumlu etkileri  vardır.

Fiziksel Aktivite

Ne kadar az yesenizde, fiziksel aktiviteleriniz yeteri kadar yoksa yediklerinizi yakamıyorsanız, maalesef zayıflayamazsınız. Bu nedenle gün içinde asansör binmek yerine merdiven kullanın, kısa mesafelerde araç kullanmak yerine yürüyün, yapacağınız alış verişte sipariş vermek yerine siz gidin alın bunun gibi günlük yaşantınızı fiziksel hareketlerle zenginleştirin. Yürüş ve egzersizlere daha fazla zaman ayırın.

Uyku Sorunu

Az ve kalitesiz uyku kilo artışına davetiye çıkarmaktır. Daha fazla yemenize ve yeterli uykuyu almadığınızdan dolayı enerji düşüklüğüne neden olmaktadır. En kısa zamanda uykunuzu düzene koyun ve yeteri kadar uyuyun.

Stresten Uzak Durun

En önemli etkenlerden biride stres faktörü olup sizi daha fazla yemek yemeğe itmektedir. Egzersiz yapmak, düzenli uyku, kahvaltı yapmak, yeni hobiler kazanmak, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkları bırakmak, stresi azalma yardımcı olacaktır.

Gerektiği Kadar Su İçmemek

Metabolizmayı hızlandıran, tokluk hissi veren, zindenlik etkisi yapan suyun az tüketilmesi zayıflamayı geciktirmektedir.

İnsülin Direnci

Eğer sık sık açlık hissi, doymama, tatlı yeme isteğiniz varsa insülin direnciniz olabilir  bu nedenle uzmandan yardım alın. Düzenli her gün 1 saat yürüyüş olmak, balık, keten tohumu ve ceviz tüketimi insülin direncinin düşmesine yardımcı olacaktır.

Tiroid

Tiroid bedenimizdeki  metabolizma dahil birçok hormon üretimini sağlar. Tiroidin az çalışması metabolizmayı yavaşlatır ve kalori yakımını aza indirir. Vücutta kabızlık, kuru cilt, kas ağrısı ve yorgunluğa da sebep olmaktadır.