Küf Nasıl Temizlenir

Küften Kurtulun

Evinizde küf var ne yapacağınızı nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız size kesinlikle fayda sağlayacaktır. İşe ilk önce Küf Neden Oluşur?  Küf Oluşmaması için Neler Yapılmalı, Küf Nasıl Temizlenmeli gibi soruların yanıtını bulmalısınız. 

Ofisinizde, yazlığınız da en kötüsü de sürekli ailenizle yaşadığınız evinizde küf olması, kötü görüntüye her ne kadar dekorlarla saklamaya çalışsak da, maalesef  küf nedeniyle oluşan kötü kokuyu saklayamıyoruz. En kötüsüne de sağlıksız bir ortam oluşur ve solunum yolları hastalıkları gibi sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Hele evde çocuğunuz varsa bunun için hemen önlem almalısınız. Gelin birlikte Küf Nasıl Temizlenir yazımıza geçelim.

Neden Küf Oluşur?

Binanızın tesisat sızıntısı problemi yada yalıtım eksikliği olabilir. Yalıtım eksikliği en büyük sorunlarından biridir. Ortam oluşan sıcak hava dışarıdan gelen soğuk hava ile çarpışınca terleme yapar bunun sonucunda bulunduğumuz ortamda küflenme oluşur. En çok bu sorun kuzey yönlü cephelerde yaşar. Birde alt katlar zeminden soğuk alır ve üst katlarda ise çatıdan soğuk alır. Bu katlarda ortam ısısı soğuk havayla çarpışınca küflenme oluşur. Ara katlarda genelde bu problem oluşmaz. İyi bir yalıtım bu sorunu çözer. Küflenme ne zaman olduğuna dikkat edin örneğin yağmurlu havalarda küflenme oluşuyorsa binanızın sıvasında çatlak olması muhtemel bir bunu sorundur. Bunun için gerekli önlemleri alın.

Küf Nasıl Temizlenir?

Küfleri temizlerken kendinizi korumaya alın. Elinizde mutlaka eldiven, ağzınızda maske ve gözünüzde gözlük olsun.

Kuru bir bezle küflenmiş yerleri güzelce silin.

Küflü alanı duvar zımparası ile kazıyın.

Daha sonra bu bölgeyi çamaşır suyu veya leke çıkarıcı temizlik maddesini bez dökün veya bir şişe yardımıyla püskürtüp 10-15 dakika bekletin. 

10-15 dakika beklettikten sonra kuru ve temiz bez yardımıyla kurulayın. Çamaşır suyu küflenmenin tekrarlamasını önleme çalışır.

İsterseniz bu uygulamayı doğal yollarla çözmek isterseniz imdadınıza sirke yetişir. Genelde benimde her şeyde kullandığım sirke içerdiği antiseptik özelliğiyle bize çözüm sağlayacaktır. Özellikle küflenme mutfağınızda oluşmuş ise mutlaka sirke kullanın. 

Küften Nasıl Kurtulunur?

Küf olan ortamı mutlaka düzenli bir şekilde kış aylarında bile en az 2 kez 10-15 dakika havalandırılmalı.

Küfün nedeni bulunmalı ne önlem alınmalı.

Küf bölge sık sık temizlenmeli.

Ev, ofis gibi ortamda yetiştirdiğiniz çiçek ve bitki türleri nem oluşturacağından cama yakın yerlerde dekor edilmeli.

Penceresiz bir ortam varsa hava geçişi sağlayacak sistem sağlanmalı.

Küfü önleyecek nem alıcı cihazlar kullanılmalı.

Birde evinizi ısı ve nem geçirmeyen kaliteli boya ile boyanmalı.