Banyo Tuvalet Nasıl Temizlenir
Banyo Nasıl Temizlenir Banyo Temizliğinin Püf Noktaları
Evimizin en temizlik isteyen bölümlerinden olan banyo, sağlığımız ve evimizin hijyeni için önemlidir. Banyo nemli bir ortam olduğu için mikropların hızlı bir şekilde üremesini sağlar. Bunun önüne geçebilmek için düzenli temizlik, ıslak bırakmamak ve havalandırmaktan geçmektedir. Banyo nasıl temizlenir;
Banyo Temizliği İçin İlk Önce Hangi İşlemler Yapılmalı
İlk önce yapmamız gereken işinize engel olacak herşeyleri ortadan kaldırmak. Şampuan, diş fırçaları, havlular, paspaslar gibi malzemeler ortadan kaldırın..
Banyo temizliğinde kullanacağınız temizlik malzemelerini ayarlayın. Elinize eldiven ayarlamayı unutmayın.
Eğer çocuğunuzun varsa temizlik malzemeleri onun ulaşamayacağı yerlere koyun.
Temizlik yaparken mutlaka ortamı havalandırın,
Temizlik yaparken kullandığınız malzemeleri birbirine asla birbirine karıştırmayın.
Banyonun tozunu almadan temizliğe başlamayın.
Banyo Nasıl Temizlenir
Banyo temizliğine tavandan, pencereden ve duvarlardan başlayın. Küflü bölge varsa dezenfektan sıkın yada çamaşır suyu ile silin.
Duşakabin ve duşakabin camının temizliği banyonuzun temizliğini gösteren ayna gibidir. Sabun, şampuan atıkları, duşakabinde oluşan su lekeleri duşakabin silikonlarında sararmalar bu ve benzeri kirler canınızı sıkabilir. Duşakabininizi ve duşakabin camını çeşitli temizlik ürünleriyle temizleye bildiğiniz gibi doğal yöntemlerlede temizliğe bilirsiniz. Elinizin ulaşmadığı küçük yerlere kullanılmayan bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz. Doğal temizlik yöntemlerinde biri de sirke ve karbonat ikilisidir. Sirke ve karbonat bir kapta karıştırın, bu karşımı temizlikten kullandığınız sünger yada beze sürün bu şekilde duşakabininizi ovalayın, daha sonra 20 dk bekletin, tekrar ovalayın ve durulayın. Duşakabininizde su lekeleri kalmaması için mutlaka kurulayın. Bu arada duşakabincilerin önerdiği su lekelerin uzun bir süre olmaması için arabalarda kullanılan yağmur kaydırıcı sprey kullanmak. Yağmur kaydırıcı spreyi uygulamadan önce duşakabininizi temizleyin ve daha sonra iyice kurulayın, kurulamadan bu işlemi kesinlikle yapmayın, temiz bir beze spreyi sıkın ve cama iyice yedirerek şekilde silin. Bu ürünü büyük marketlerde ve araba malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.
Lavabo temizliğinde ise, temizliğinde başlamadan önce sıcak suyu açın, hem yüzeydeki pislikler gitsin, hemde olan kirler yumuşasın. Kullanacağınız temiz maddesini dökün sünger yardımıyla ovalayın, 5-6 dk bekleyin daha sonra durulayın. Musluklarınızı da temizlik işlemi bittikten sonra su lekesi oluşmaması için kuru bezle kurulayın.
En son olarak da banyo yer yüzeyi temizleyin ve kurulayın.
Klozet Temizliği
En sevilmeyen temizlik alanı, ilk önce klozeti temizlikte kullanacağınız ürünü dökün, fırça yardımıyla ovalayın, yarım saat bu şekilde kalsın, kirler daha iyi çıkar ve mikroplar yok olur. Klozet kıvrımlarımı iyi temizlemek için diş fırçası kullanabilirsiniz. Klozetin dış yüzeyi iç yüzeyi kadar önemli bu nedenle temizlik ürünü dökün bir sünger bez yardımıyla ovalayın ve bekleyin. Klozet temizliğinde kullandığınız sünger ve bezleri başka yerlerde kesinlikle kullanmayın bu şekilde mikropların yaymasını engelleyin.
Aramalar
banyo en iyi nasil temizlenir, banyo temizliginin püf noktalari, banyo ve temizligi icin pratik bilgiler